Υλικά:
(στερεά)
1 1/2 φλ τσαγιού πλιγούρι βρώμης Elevenfit
1 φλ αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα
1/2 φλ σταγόνες μαύρης σοκολατας
1 πρέζα αλάτι
(υγρά)
1/2 φλ. μη αλατισμένο βούτυρο
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180οC.
Απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε τη βρώμη στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη.
Προσθέτουμε τη βρώμη και τα υπόλοιπα στερεά συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε αυγό και συνεχίζουμε την ανάμιξη.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.
Προσθέτουμε αργά τα υπόλοιπα στερεά συστατικά (όλα εκτός από τα τσιπ σοκολάτας) στα υγρά συστατικά, 1/4 του φλιτζανιού κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος, προσθέτουμε τα τσιπς σοκολάτας.
Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ως μπισκότο, πλάθουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας και ισιώνουμε ελαφρώς ανάμεσα στις παλάμες μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
Tips:
Για το πρωτεινούχο πλιγούρι βρώμης ,σας συνιστούμε να επιλέξετε τη γεύση Galleta
Comments