Search

Cookies

Updated: Oct 10


Υλικά:

(στερεά)

  • 1 1/2 φλ τσαγιού πλιγούρι βρώμης Elevenfit

  • 1 φλ αλεύρι ολικής αλέσεως

  • 1/2 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα

  • 1/2 φλ σταγόνες μαύρης σοκολατας

  • 1 πρέζα αλάτι

(υγρά)

  • 1/2 φλ. μη αλατισμένο βούτυρο

  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180οC.

  • Απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.

  • Τοποθετούμε τη βρώμη στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη.

  • Προσθέτουμε τη βρώμη και τα υπόλοιπα στερεά συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

  • Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε αυγό και συνεχίζουμε την ανάμιξη.

  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.

  • Προσθέτουμε αργά τα υπόλοιπα στερεά συστατικά (όλα εκτός από τα τσιπ σοκολάτας) στα υγρά συστατικά, 1/4 του φλιτζανιού κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος, προσθέτουμε τα τσιπς σοκολάτας.

  • Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ως μπισκότο, πλάθουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας και ισιώνουμε ελαφρώς ανάμεσα στις παλάμες μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Tips:

Για το πρωτεινούχο πλιγούρι βρώμης ,σας συνιστούμε να επιλέξετε τη γεύση Galleta

0 views0 comments

Recent Posts

See All